Spring til indhold

Erfaren billedkunstner underviser på nyt koncentreret tegne- og malekursus for unge

Erfaren billedkunstner underviser på nyt koncentreret tegne- og malekursus for unge

Med 25 års erfaring, et rigt udstillingskatalog bag sig og som underviser hos bl.a. Det Kongelige Danske Kunstakademi har Rudersdal Billedskole gjort lidt af et scoop med deres nye underviser, David Dellagi.

David Dellagi arbejder som udøvende kunster med maleri, tegning og film. I en tidlig alder fik han tegneundervisning af nogle Disney-tegnere, og var derefter i mesterlære hos billedkunstneren Evgenii Brukman. Han har læst kunsthistorie og filmvidenskab ved Københavns Universitet og udstillet flere gange i bl.a. København, London, New York, Los Angeles.

Denne erfaring vil de kommende elever på Billedskolens nye hold i tegning og maleri kunne nyde godt af. Til forskel fra eksisterende hold på Rudersdal Billedskole fokuserer dette hold udelukkende på tegning og maleri. Kurset er for børn og unge i alderen 13-18 år, der gerne vil lære håndværket.

Realiser dine ideer

”Hvis man er interesseret i virkelig at nørde maleriet og lære, hvordan man opbygger et billede fra bunden, så er dette kurset man skal vælge. Her lærer man den klassiske disciplin, såvel som mere moderne discipliner inden for tegning, og har man et brændende ønske om at se sine ideer blive til et maleri, kan det realiseres her,” fortæller David Dellagi og forklarer: ”Tit kan det være svært at vide, hvordan man kommer i gang, og det kan virke lidt afskrækkende.”

Tegning og maling er ifølge underviseren to discipliner, der krydser hinanden. Og tegning er godt at kunne, hvis man skal male:

”Vi har et skærpet fokus på dette hold, men jeg tager udgangspunkt i, hvad eleven selv har lyst til at lave. De kan male, hvad de vil, om det er surrealistisk, abstrakt, landskab, portræt osv. – de bliver guidet i et individuelt forløb. Jeg laver en køreplan for det, viser greb og teknikker og introducerer dem for materialer. Eleverne kan så gøre det til sit eget ved hjælp af grundprincipperne og min vejledning, siger David Dellagi og slutter:

”Det bliver en blanding af fordybelse og sjov. Det eneste krav er, at du er interesseret i maleri og tegning og i at lære."

Fakta:

Tegning og maling for 13-18 årige

Torsdage kl. 17.00 - 19.00

Kulturcenter Mariehøj

Undervisningsstart 27. august 2020

Tilmeldingen er åben via billedskolen.rudersdal.dk